mäkihyppy

Veikkojen mäkikoulu käyntiin kaudella 2018-2019

 

Lauantaina 11.8.2018 järjestettiin Virpiniemessä avoimet harjoituskilpailut mäkihypyssä. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Haukiputaan Veikot sekä Taivalkosken Kuohu. Haukiputaalaiset juniorit pääsivät kisaamaan kotimäessään ensimmäistä kertaa.

Kisapäivän sää oli haastava voimakkaan tuulen takia. Sääennuste lupasi tuulen vain kovenevan, joten kilpailun jury päätti järjestää jo aamupäivällä varakisat, jonka tulokset jäisivät voimaan, mikäli varsinaista kisaa ei pystyttäisi hyppäämään. Aamupäivällä tuuli pysyi vielä mäen takana ja mahdollisti hyppäämisen, mutta iltapäivällä oli jo toisin ja varakisan tulokset jäivät voimaan.

Kilpailun johtajana toimi mäkihypyn maailmanmestari Tapio Räisänen ja iltapäiväksi paikanpäälle saapui myös olympiavoittaja Toni Nieminen kannustamaan ja juttelemaan junioreiden ja mäkikansan kesken.

Veikkojen mäkikoulu käyntiin ensi talvena

Harjoituskilpailujen tarkoituksena oli saada mäkihyppyä esille Oulun alueella ja lajin edistämisestä kiinnostuneet henkilöt pohtimaan yhdessä toiminnan eteenpäin viemistä.

Tällä hetkellä haukiputaalaiset pojat kiertävät jo valtakunnallista Juniori Cupia, ja uusille hyppääjille löytyy jo esimerkkiä ja osaamista aloittaa mäkihyppyharrastus. 

Lokakuussa alkaa Haukiputaan Veikkojen salivuoro keskiviikkoisin klo 17:30-18:30  Virpiniemen liikuntasalissa lokakuun ensimmäisestä keskiviikosta alkaen (3.10.), joka on tarkoitettu kaikille urheilusta ja liikunnasta innostuneille lapsille, nuorille ja aikuisille, josta on tie sitten eri urheilulajien pariin.

  • Esim. lumien tultua voidaan aloittaa rinnalla jo suksimäki ja siitä pikkuhiljaa joko pujottelusuksilla tai mäkisuksilla kokeilemaan Virpiniemen pienimmästä K10-mäestä.
  • Yleisurheilusta innostuneille talvikauden harjoitteita, hiihtäjille  suksiharjoituksien täydentämiseen j.n.e.
  • Tarkempaa tietoa salivuoron vetäjistä ja salivuorosta lähempänä toiminnan aloitusta mm. Haukiputaan Veikkojen kotisivuilla.

Vaikka kova tuuli aiheutti perumisia osallistujamäärässä, oli tunnelma Virpiniemessä mukava ja oli hienoa seurata mäkikilpailua Haukiputaalla pitkästä aikaa. Kilpailijoita saatiin junioreiden sekä aikuisten sarjaan.
Junioreissa haukiputaalaiset nappasivat kaksoisvoiton: ykkösenä Eemeli Kurttila ja toiseksi sijoittui Peter Räisänen, kolmanneksi tuli Eetu Pulju. Aikuisten sarjan ykköseksi liiteli Janne Haukipuro, kakkosijalle tuli Jussi Pirilä ja kolmanneksi Ilkka Rahko.