Urheilukentän elämää!

2.7.2019

Haukiputaan keskusurheilukenttä arkisin 12-18 koko kylän käytössä.

Täällä kirjoittelee Veikkojen liikunnanohjaaja Enni.

Työskentelen tänä kesänä Haukiputaan keskusurheilukentällä ”koko kylän liikunnanohjaajana” eli olen päivittäin urheilukentällä ohjaamassa, neuvomassa ja liikkumassa yhdessä kenen tahansa kuntalaisen kaverina. Tämä on Veikoilta uutta toimintaa, eräänlainen pilottikokeilu. Toiminta on lähtenyt ihan mukavasti liikkeelle ja parhaimmillaan päivän aikana on liikkujia ollut 15.

Vaikka kyseessä on yleisurheilukenttä, ei toiminta rajoitu pelkästään yleisurheilulajeihin. Kentällä on lasten ja nuorten kanssa pelattu hippaa ja jalkapalloa, hypätty korkeutta ja heitetty kiekkoa sekä juostu, kisattu ja tehty lihaskuntoharjoituksia. Myös Veikkojen mäkihyppääjäpojat ovat käyneet 2-3 kertaa viikossa ohjauksessani fysiikkaharjoituksissa eli toisin sanoen juoksemassa, loikkimassa, hyppimässä, heittämässä ja kertomassa eritasoisia vitsejä.

Kentän elämään kuuluu myös suorituspaikkojen ylläpito eli hiekkalaatikoiden tasoitus ja kääntäminen, välinevarastojen siisteydestä huolehtiminen ja esimerkiksi jo hieman elämää nähneiden aitojen kunnostus. Nämähän ovat osittain vapaaehtoista hommaa, mutta syvä rakkaus lajiin laittaa liikkeelle.

Tulossa on myös muun muassa juoksukoulu sekä jumppatunteja, kaikille avoimesti tottakai.
Vaikka paljon uusia, mukavia tuttavuuksia onkin jo syntynyt, innolla odotan yhä uusia kohtaamisia uusien ihmisten parissa.

Lämpimästi tervetuloa!
Urheilullisin kesäterveisin Enni