Hauve-Kan judoka Tero Boströmille hopeaa PM-kisoista ja Ilmari Pekille pronssia

20.5.2019

Veteraanijudoka Tero Boström sijoittui hopealle Rovaniemellä käydyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa sarjassa 40 - 50 vuotiaat 81-kilon painoluokassa. Sanomalehti Kalevan haastattelussa Boström kertoi astman vaivanneen, mutta ottelut sujuivat kuitenkin hyvin.

Avausottelussa kukistui Mäntyharjun Marko Konttinen ja seuraavana Ruotsin Tomas Stötzer sai kyytiä reilussa minuutissa komealla heitolla.

Sen jälkeen vastassa oli ruotsalainen Peter Tederholm, jonka kanssa Boström ajautui mattoon ja sai nenäverenvuodon. Tederholm nappasi tiukan sidontaotteen, josta Boström ei päässyt irti. Tederholm nappasi lopulta koko kisassa kultaa ja Boströmille hopeaa.

 

Hauve-Kanin nuori Ilmari Pekki kisasi ensimmäistä kertaa miesten sarjassa - 60 kg ja saavutti hienosti pronssia. Voittajaksi paini Tanskan Malte Bodskov ja hopealle Joen Yawara seuraa edustanut Jani Ratilainen.

 

Tulokset kertovat puolestaan, että Veikkojen judotoiminta on ottanut aimo harppauksen eteen päin parantuneiden harjoitusolosuhteiden ja erinomaisten valmentajien ansiosta.

 

Haukiputaan Veikot onnittelee mitalisteja!