Maija Kumpula on Veikkojen Vuoden Urheilija 2018

30.11.2018

Haukiputaan Veikkojen syyskokouksessa 26.11.2018 palkittiin vuoden aikana menestystä saavuttaneita urheilijoita ja seuratoimijoita. Veikkojen Vuoden Urheilijaksi valittiin Maija Kumpula, joka saavutti useita MM-mitaleja yleisurheilussa Malagassa syyskuussa sekä SM-kisoissa Helsingissä elokuussa. Kirkkaimpana saavutuksena oli MM-kulta N70 sarjan 4 x 100 m, jossa Suomen naiset nappasivat kultaa uudella SE-ajalla. Saavutus on ainutlaatuinen, sillä tiettävästi kertaakaan aiemmin Suomi ei ole saavuttanut minkään sarjan arvokisavoittoa pikaviestissä. Saavutuksen palkitsi myös SAUL ry syyskokouksessaan 24.11.2018 Vuoden Yllättäjä palkinnolla. Maijalla oli tuomisina Malagasta myös kaksi henkilökohtaista hopeamitalia sekä yksi pronssi. 400 m:n juoksussa Maija paransi omissa nimisään ollutta Suomen ennätystä Malagan kisassa. Elokuun Helsingin SM-kisat toivat myös runsaan mitalisaaliin kotiinviemiseksi. Erkki Kumpula palkittiin Vuoden Valmentajana Maijan menestyksekkään kesän ansiosta. Erkki kommentoi rooliaan jarrumieheksi, koska Maijalla juoksuintoa ja -kuntoa riittäisi enempäänkin.

Muut syyskokouksessa palkitut olivat:

Vuoden Yleisurheilija: Iina Koskela (parayleisurheilun SM-kulta keihäänheitossa)

Vuoden Judoka: Ilmari Pekki (PM-pronssi sarjassa M21 60 kg)

Vuoden Hiihtäjä: Ritva Ronkainen (N35 sarjan 6. sija 5 km perinteisellä)

Vuoden Nuori Veikkolainen: T9 4 x 400 m viestijoukkue: Vilja Vehkalahti, Tiina Jaakkola, Anni Kamutta ja Miona Selkälä (Pronssimitali Pohjois-Pohjanmaan piirin Sisulisäviesteissä)

Vuoden Jaosto: Judo (Menestyksekäs ja toimintaansa kasvattanut jaosto)

Vuoden Veikkolainen: Katri Malinen, judo (Aktiivinen ja tuloksekas judon juniorityö)

Abu Dhabin Special Olympics Games maaliskuun 2019 kisoihin valmistautuvaa Kai Koljosta muistettiin myös valmentautumiseen liittyvällä tuella Iina Koskelan ohella.

 

Syyskokouksessa valittiin erovuoroisten johtokunnan jäsenten tilalle kaksi uutta jäsentä, jotka ovat Toni Nieminen ja Anton Orava. Kari Breilin jatkaa myös johtokunnassa Heikki Komun, Jari Metson ja Ritva Jussilan ohella. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa edelleen Erkki Kumpula.

 

Rantapohja-lehti julkaisi laajemman artikkelin to 29.11.2018 vuosikokoukseen liittyen.