Kunniapuheenjohtaja Jorma Laru nukkui pois 27.10.2018

24.11.2018

Haukiputaan Veikot ry:n kunniapuheenjohtaja, rakennusmestari Jorma Laru menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana 27.10.2018. Jorma Laru toimi Veikkojen puheenjohtajana vuosina 1975 - 1980. Monista ansioistaan hänet kutsuttiin Haukiputaan Veikkojen kunniapuheenjohtajaksi v. 1995. Jorma Laru toimi myös SVUL:n Pohjois-Suomen piirin hallituksessa ja piirin varapuheenjohtajana. Hän oli innokas urheilumies pelaten pesäpalloa aikanaan myös Haukiputaan Veikkojen joukkueessa ja Iin Urheilijoissa sen ollessa Suomisarjassa.

Jorma Larun harrastuksiin kuului myös tennis, jota hän pelasi urheilun järjestötehtävien rinnalla. Kaiken urheilun seuraaminen eri tiedotusvälineistä oli Jormalle tärkeää ja hyvän muistinsa ansiosta hän oli hyvin perillä, mitä urheilun eri alueilla tapahtui niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Jorma Laru nähtiin vielä joitakin vuosia sitten hiihdon maakuntaviestien kunniavieraana Virpiniemessä Veikkojen toimiessa kisajärjestäjänä.

Kirjallisesti lahjakkaana ihmisenä Jorma Larulla oli puheenjohtajakautensa lopuksi tarmoa viedä eteen päin myös Haukiputaan Veikkojen historiikki-kirjaa vuosilta 1930 - 1980.

Rantapohja-lehti julkaisi 20.11.2018 muistokirjoituksen Jorma Larun elämänvaiheista sosiaalineuvos Mauri Somman kirjoittamana. Hän on Jorma Larun vävy.

Jorma Larua jäivät kaipaamaan lähiomaisten lisäksi laaja sukulaisten ja ystävien joukko, joiden mukana urheiluystävät Haukiputaan Veikoista vuosien varrelta.

 

Jorma Laru on ollut merkittävällä tavalla viemässä urheiluelämää eteen päin omalla panoksellaan niin Haukiputaalla kuin laajemminkin  Pohjois-Suomessa.

 

Jorma Laru 20.4.1933 - 27.10.2018

 

Lämmin osanottomme

 

Haukiputaan Veikot ry