Haukiputaan Veikoilla menestystä aikuisten Yleisurheilun SM- kisoissa Helsingissä

31.8.2018


SAUL Yleisurheilun SM -kisat järjestettiin Eläintarhan kentällä Helsingissä 17.-19.8.2018

Suomen oloissa tähän aikaan kesästä täydellisessä säässä ja hienosti järjestetyissä kisoissa oli HauVe edustajina Marjo Sjögren lajeinaan keihäs ja kuula. Maija Kumpula oli sitten vastaavasti juoksuradalla 100-1500m matkoilla.

Veikkojen menestyksen kannalta oli harmittava takaisku, että urheiluvammojen vuoksi muita edustajia ei tällä kertaa Veikoista mukana ollut.

Marjo hoiteli kotiin ikäryhmänsä keihään pronssimitalin. Kuula tulos oli myös hyvä sijoittuen viidenneksi, etenkin keihäässä sattuneen nilkan muljahduksen huomioiden. Nilkan muljahtaminen keihäässä esti Marjon osallistumisen muihin suunniteltuihin lajeihin.

Maija intoutui kokeilemaan, hänelle täysin uutta kokemusta 100m juoksua jo perjantaina matkapäivän päätteeksi. Kokeilu tuotti pronssi mitalin ja laukaisi kisajännityksen seuraavilta jo tutummilta juoksumatkoilta.

800m lauantaina puoliltapäivin tuotti jo kelpo ajan ja kultamitalin.

200m la illan suussa oli jo totista kilvanjuoksua tuloksena hopeamitali mukavalla ajalla.

1500m sunnuntaina ennen puolta päivää tuotti kultamitalin tyypillisellä mestaruuskilpailujen juoksulla. Juoksun jälkeen itse kukin osallistuja oli hämillään kellon myöhäisestä pysähtymisestä maalin tultaessa.

400m su n. parituntia 1500m :n jälkeen oli sitten Maijan kruunu näille kisoille. Tuloksena oli kultamitali uudella ikäryhmänsä SM -ajalla 1:20, 87, jolla tuloksella Maija paransi viime vuonna juoksemaansa ennätystään lähes sekunnilla.

Kilpailut olivat oiva valmistautuminen 5.9.-16.9 2018 Malagassa pidettäviin MM -kisoihin, jonne Marjo ja Maija Haukiputaan Veikoista on matkaavat Suomen edustajiksi.

 

Erkki Kumpula