Lasten YU-koulu torstaisin Urheilukentällä

5.7.2018

Lasten YU-koulun vetäjät: Fia, Aleksandra, Matilda ja Seppo
Lasten YU-koulun vetäjät: Fia, Aleksandra, Matilda ja Seppo

Nuoret kesätyöläiset vetävät YU-koulua, mukaan mahtuu vielä.

Me pidetään torstaisin yleisurheilukoulua Haukiputaan yleisurheilukentällä. Lasten kanssa ollaan pelattu paljon ja katottu myös samassa yleisurheilun perusteita. Meillä on tapana joka kerta aloittaa alkulämmittelyllä niin että se tulisi lapselle tutuksi ja sen jälkeen ottaa koordinaatioharjoituksia kehonhallinnan parantamiseksi. Käymme kaikki lajit läpi, joihin kuuluu juoksu, pituus, korkeus, kuula, aidat, keihäs ja pallonheitto. Ja myös tietenkin leikitään leikkejä lasten toiveiden mukaan, polttopallo on ollu tähän mennessä suosikki! 

Pidämme tärkeimpänä asiana hyvää fiilistä ja liikkumisen iloa ja sitä onkin näkynyt joka kerta. Lapsilla ja meillä ohjaajilla kuluu aika kerroilla aina tosi nopeasti kun tekemistä riittää. On ilo nähdä kun lapsi oivaltaa jonkun uuden jutun, esimerkiksi miten joku hankalampi hyppysarja tehdään. Tykkäämme itsekin liikkua paljon, joten sen saman liikunnan ilon siirtäminen lapsille on mahtavaa.

Kesällä on myös tulossa Veikoilla lasten kisoja ja ollaan harjoteltu nyt lajeja silleen, että jokainen ehtis käydä kaikkia lajeja läpi niin voisi sitten kisata kisoissa mieleisessään lajissa.

 

Aleksandra