Lohjan yleisurheilun SM-kisoista HauVelle kuusi kultaa ja kolme pronssia

12.7.2017

Suomen Aikuisurheiluliiton järjestämissä SM-kisoissa 7. - 9.7.2017 Lohjalla Haukiputaan Veikkojen yleisurheilijat toivat peräti kuusi kultamitalia ja kolme pronssia. Veikkoja edusti kova naiskolmikko uusissa sarjoissaan tuoden mainetta ja kunniaa kotiseudulle.

Maija Kumpula (N70) toi kultaa kaikilta juoksumatkoilta mihin osallistui. Lauantaina juostiin 200 m ja 800 m, joista voitot irtosivat ylivoimaisella tavalla. Sunnuntaina lyhyellä palautuksella Maija voitti ensin 1500 m, jonka aika jäi vain sekunnin verran uudesta ikäluokan Suomen ennätyksestä. Puolentoista tunnin kuluttua tästä Maija kipitti rennon näköisesti 400 metrin voittajaksi uudella SE-ajalla. Iloinen ja aina tyylikäs Maija keräsi katseita, missä vain liikkuikin. Valmentaja Erkki huolehti Maijan olosuhteista erinomaisella tavalla ja Maija sai keskittyä itse kilpailusuorituksiin.

 

Avauspäivänä Henna Anunti uusi Suomen mestaruutensa nyt uudessa sarjassa N40. Henna voitti kisan ylivoimaisesti tuloksella 152.

 

Marjo Sjögren urakoi peräti kuudessa lajissa sarjassa N50. Perjantaina vuorossa oli 100 m, lauantaina pituus ja keihäs sekä sunnuntaina 3-loikka, kiekko ja kuula. Näistä keihäs toi kultaa ja 3-loikka, kiekko ja kuula pronssia. Kuulan tulos jäi hieman harmittamaan, koska hopea jäi vain sentin päähän. Terveysongelmien vuoksi miltei täysin harjoittelematta kisoihin lähtenyt Marjo totesi, että tulokset antoivat kuitenkin uskoa siihen, että parempaankin on mahdollisuus ja tähtäin on jo asetettu vuoden 2018 Helsingin SM-kisoihin sekä Espanjan Malagassa käytäviin MM-kisoihin.

 

Toivottavasti Veikot saa suuremman joukkueen ensi vuonna mukaan, koska usealla nyt poisjääneellä urheilijalla olisi ollut myös hyvät mahdollisuudet mitalisijoihin saakka.

 

Hienot kisat kaiken kaikkiaan Lohjalla!