14.3.2015 Mitalistien kuvat ja haastattelut

Ville Vakkila One Way Pro Team (vas), Leo Rantahalvari Säkylän Urheilijat ja Robin Sundsten IF Femman

M16


1) 6 Leo Rantahalvari Säkylän Urheilijat  18:03.3
2) 5 Ville Vakkila One Way Pro Team  18:07.2 +3.9 
3) 7 Robin Sundsten IF Femman  18:15.6 +12.3

M16-sarjan mitalikolmikon osalta käytiin Virpiniemen aurinkoisilla laduilla varsin tiukka mittelö. Säkylän Urheilijoiden Leo Rantahalvari luisteli voittoon 3,9 sekunnin erolla One Way Pro Teamin Ville Vakkilaan. Kolmanneksi hiihti IF Femman Robin Sundsten, joka jäi Rantahalvarille reilu 12 sekuntia.

- Kausi on ollut vaikea sairastelujen takia. Tammikuu ja helmikuu menivät flunssassa, joka sitten vielä uusiutui. Tänään suksi kuitenkin kulki ja sain kisassa itsestäni kaiken irti, kertasi viimevuonna M15 voittoon hiihtänyt Rantahalvari.

Viimeinen henkilökohtainen hopeasompakilpailu nosti Rantahalvarin hopeasompamitalisaaliin yhteensä neljään.

- Ladut olivat myös erittäin hyvässä kunnossa ja lisäksi sain hyvin tietooni väliajat. Aluksi olin edelläni lähteneestä Villestä (Vakkila) perässä parisen sekuntia, kertoi monipuolisesti kestävyyslajeja harrastava Rantahalvari.

- Tämä on ensimmäinen ehjä kausi, eikä minulla ole ollut nyt mitään sairasteluja. Myös vapaa kulkee minulla perinteistä paremmin. Arvostan hopeamitalini henkilökohtaisesti todella korkealle, kertoi puolestaan Vakkila.

Kolmanneksi sijoittunut Sundsten oli niin ikään tyytyväinen aamupäiväänsä:

- Kisa oli erittäin hyvä, lähdin alussa ehkä pikkuisen liian lujaa, mutta jaksoin kuitenkin taistella loppuun asti, summasi Sundsten.

Anita Korva Kuivasjärven Aura, Tiia Olkkonen Haapajärven Kiilat ja Josefiina Böök Karihaaran Visa

N16


1) 134 Tiia Olkkonen Haapajärven Kiilat  12:35.1
2) 137 Anita Korva Kuivasjärven Aura  12:44.4 +9.3 
3) 124 Josefiina Böök Karihaaran Visa  12:52.9 +17.8

N16-sarjan viidellä kilometrillä Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen luisteli voittoon reilun yhdeksän sekunnin erolla Kuivasjärven Auran Anita Korvaan. Kolmanneksi sijoittui Karihaaran Visan Josefiina Böök.

- Kilpailu meni todella hyvin ja suksi kulki, vaikka alussa hiihdin todella lujaa, jaksoin loppuun asti. Koko kisa meni tosi nopeasti. Tykkäsin myös maastosta, joka vaati kestävyyttä ja hyvää tekniikkaa, kertasi viimevuotisen hopeamitalinsa kirkastanut Olkkonen.

- Ennen Imatran kilpailuviikonloppua sairastuin pikku kuumeeseen, mutta nyt olen saanut valmistautua terveenä, kertoi Olkkonen, joka hallitsee molemmat hiihtotyylit.

Viimevuonna N15-sarjassa kultaa hiihtänyt Korva oli tyytyväinen hopeamitaliinsa.

- Nämä ovat tuttuja latuja, joita on tullut hiihdeltyä ja uskon, että siitä oli hyötyä tämänpäiväisessä kilpailussa. Olen ollut myös kipeänä, kertoi oululaishiihtäjä, joka on ottanut henkilökohtaisen mitalin kaikissa hopeasompakilpailuissaan.

Viimevuonna 19. hiihtänyt Böök oli erittäin tyytyväinen päivän kilpailuunsa.

- Hiihdin alusta asti lujaa ja koetin painaa loppuun asti, arvioi Böök hiihtoansa.

Viljami Vuorre Oulun Hiihtoseura (vas), Miska Poikkimäki Sievin Sisu (kesk) ja Petteri Koivisto Kuhmo-Ski (oik)

M15


1) 224 Miska Poikkimäki Sievin Sisu 11:11.3
2) 222 Viljami Vuorre Oulun Hiihtoseura 11:32.8 +21.5
3) 233 Petteri Koivisto Kuhmo-Ski 11:33.3 +22.0

Sievin Sisun Miska Poikkimäki luisteli voittoon M15-sarjassa yli 21 sekunnin turvin. Sen sijaan himmeämmistä mitaleista käytiin tiukempi kamppailu. Kotiladuillaan kilpaillut Oulun Hiihtoseuran Viljami Vuorre nappasi hopean ainoastaan 0,5 sekunnin erolla Kuhmo-Skin Petteri Koivistoon.

Poikkimäki teki melkoisen loikan tuloslistalla ylöspäin, kun viimevuotinen 18. sija vaihtui mestaruuteen.

- Olen saanut valmistautua näihin kilpailuihin tosi hyvin, eikä minulla ole ollut koko talvena mitään sairasteluja. Sievissä on riittänyt myös lunta hyvin, iloitsi ensimmäisen hopeasompamitalinsa hiihtänyt Poikkimäki.

Kestävyysurheilulajeja harrastava Poikkimäki arvioi Virpiniemen ladut nopeiksi, mutta haastaviksi.

- Eipä siinä kisan aikana ehtinyt paljon palautua, kertasi Poikkimäki.

Vuorre oli erittäin tyytyväinen ensimmäiseen henkilökohtaiseen hopeasompamitaliinsa.

- Tänään oli hyvä kilpailu, jonka aikana tuntui hyvältä. Nämä ovat tutut kotiladut, joilla teen kaikki harjoitukseni, jutteli Vuorre tyytyväisenä.

Kuhmolainen Koivisto sai myös ensimmäisen henkilökohtaisen mitalinsa.

- Jalkani olivat jostain syystä aivan spagettia. Olisin voinut ehkä petrata, mutta sijoitukseeni olen tyytyväinen, kertoi sukunsa miesten jalanjälkiä ammatinvalinnassaan seuraava Koivisto.

- Jos minusta ei tule hiihtäjää, niin minusta tulee rajavartija, kuten kaikista muistakin on tullut, suunnitteli Koivisto.

Sanni Oikkonen Ounasvaaran Hiihtoseura, Hilda Kukonlehto Valkeakosken Haka ja Jasmin Kähärä Mikkelin Hiihtäjät
Sanni Oikkonen Ounasvaaran Hiihtoseura, Hilda Kukonlehto Valkeakosken Haka ja Jasmin Kähärä Mikkelin Hiihtäjät

N15
 

1) 327 Hilda Kukonlehto Valkeakosken Haka  12:54.0
2) 331 Sanni Oikkonen Ounasvaaran Hiihtoseura  13:05.7 +11.7
3) 348 Jasmin Kähärä Mikkelin Hiihtäjät  13:09.9 +15.9

Valkeakosken Hakan Hilda Kukonlehto sujutteli lähes 12 sekunnilla voittoon N15-sarjan kilpailussa. Ounasvaaran Hiihtoseuran Sanni Oikkonen ja Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä jakoivat seuraavat palkintosijat.

Kolme viikkoa sitten KLL:n mestaruuskilpailuissa Imatralla, kultakantaan kolmen kilometrin perinteisen matkalla hiihtänyt Kukonlehto oli erittäin iloinen koko kauteensa.

- En ajatellut ennakkoon hiihtäväni voittoon, mutta mitaleille ehkä. Kaksi vuotta sitten olin kolmas ja viime vuonna Kalajoella neljäs, iloitsi tämän talvinen tuplamestari, jonka lajivalikoimaan kuuluu hiihdon lisäksi ampumahiihto ja suunnistus.

Rovaniemeltä kotoisin olevan Oikkosen tavoitteena oli sijoittua kilpailussa viiden parhaan joukkoon, joten nuori oli silminnähden tyytyväinen hopeamitaliinsa.

- Tykkäsin maastosta, kun oli nousuja ja laskuja. Latuprofiili oli tosin aika helppo, kertoi Ounasvaaran haastaviin reitteihin tottunut Oikkonen.

Mikkelin Hiihtäjien Kähärä oli myös iloisen yllättynyt henkilökohtaisesta mitalistaan.

- En kyllä uskonut, että aivan mitaleille yltäisin, vaikka tiesinkin olevani hyvässä kunnossa, kertasi Kähärä, jonka joukkueella on puolestaan sunnuntain viestikilpailussa tavoitteena palkintosijat.
 

Emil Liekari (vas) Kouvolan Hiihtoseura, Olli-Pekka Laitila (kesk) Vehkalahden Veikot ja Tino Stenman Ylöjärven Ryhti
Emil Liekari (vas) Kouvolan Hiihtoseura, Olli-Pekka Laitila (kesk) Vehkalahden Veikot ja Tino Stenman Ylöjärven Ryhti

M14


1) 441 Olli-Pekka Laitila Vehkalahden Veikot  11:58.2
2) 423 Emil Liekari Kouvolan Hiihtoseura  11:59.2 +1.0
3) 414 Tino Stenman Ylöjärven Ryhti  12:01.8 +3.6

M14-sarjan viidellä kilometrillä nähtiin erittäin tiukka sekuntikamppailu, kun koko kärkikolmikko hiihti vain 3,6 sekunnin marginaaliin. Voittoon kiri lopulta vain sekunnin turvin Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitila. Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari taipui niukasti hopealle ja Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman sai pronssia.

- Viime vuona olin kolmas, joten voitto tuntuu todella hyvältä. Kiitos kaikille tukijoilleni ja erityisesti haluan kiittää valmentajaani Johanna Rantalaa. Suksi oli aivan mahtava, eikä kauteni olisi voinut olla parempi, suitsutti Laitila.

- Alkumatkalla olin vielä jonkin verran jäljessä, mutta maaliin tullessa oli hyvä tunne, kohtelias hiihtäjälupaus jatkoi.

Kirkkaimmat sijat jakaneet harjoituskaverukset olivat tyytyväisiä Virpiniemen latuihin, joka oli hiihtäjien runsaasta määrästä ja lämpimästä kelistä huolimatta kestänyt heidän mukaansa erittäin hyvin.

- Minulle jäi kilpailusta oikein hyvät fiilikset, vaikka tietysti sekunnin tappio harmittikin, mutta sijoitukseeni olen tyytyväinen, iloitsi puolestaan Liekari, joka antoi niin ikään tunnustusta kaikille tukijoilleen.

Pronssia hiihtänyt Stenman piti myös Virpiniemen maastoista.

- Hiihtoni tuntui tänään tosi hyvältä, sain itsestäni kaiken irti ja se riitti. Minua ei harmita, vaikka erot olivat tänään pienet. Kiitos lisäksi loistavista suksistani, kertasi Stenman.

Vilma Ryytty Iisalmen Visa, Roosa Riikola Ylikiimingin Nuijamiehet ja Olivia Lammivaara Espoon Hiihtoseura

N14


1) 555 Roosa Riikola Ylikiimingin Nuijamiehet  7:00.7
2) 569 Vilma Ryytty Iisalmen Visa  7:12.7 +12.0
3) 553 Olivia Lammivaara Espoon Hiihtoseura  7:13.8 +13.1

Ylikiimingin Nuijamiesten Roosa Riikola piti kovinta tahtia yllä N14-sarjan kolmen kilometrin kilpailussa. Riikola ratkaisi kultamitalin 12 sekunnin erolla ennen Iisalmen Visan Vilma Ryyttyä. Espoon Hiihtoseuran Olivia Lammivaara jäi vain hieman reilun sekunnin hopeasta.

- Tiesin, että olen todella kovassa kunnossa ja tavoitteeni oli hiihtää tänään kolmen parhaan joukkoon, mutta en osannut odottaa ykkössijaa, iloitsi oululainen Riikola.

Riikola harjoittelee normaalisti Ylikiimingin laduilla, joten Virpiniemi on nuorelle hieman oudompaa seutua.

- Kävin perjantaina ladut läpi ja mietin ne ennakkoon valmiiksi. Tiesin, että reitti täytyy mennä koko ajan täysillä alusta loppuun, eikä laduilla voi passailla, kertasi Riikola.

- Kilpailu meni yllättävän hyvin ja suksi pelasi todella loistavasti, kertoi puolestaan Iisalmen Visan Ryytty, jonka viimevuotinen 15. sija kohosi kohisten toiseksi.

- Vapaa on minulle perinteistä tyyliä vahvempi, arvioi Ryytty, joka valmistautui hopeasompaviikonloppuun vierailemalla kaksi viikkoa sitten Virpiniemessä.

Vain kolmella kymmenyksellä pronssimitalin itselleen varmistanut espoolainen Lammivaara jäi kilpailun loppupuolella Ryytylle peräti kymmenisen sekuntia.

- Tänään ei mennyt ehkä niin hyvin, mutta silti kohtalaisesti, kertasi Lammivaara kilpailunsa kulkua.

Perttu Reponen Kiteen Urheilijat, Aabel Lehtoranta One Way Pro Team
ja Waltteri Karhumaa One Way Pro Team
Perttu Reponen Kiteen Urheilijat, Aabel Lehtoranta One Way Pro Team
ja Waltteri Karhumaa One Way Pro Team

M13


1) 694 Aabel Lehtoranta One Way Pro Team  6:47.9
2) 679 Perttu Reponen Kiteen Urheilijat  6:52.1 +4.2
3) 684 Waltteri Karhumaa One Way Pro Team  6:57.9 +10.0

 

M13-sarjan kolmen kilometrin kilpailussa One Way Pro Teamia edustava Aabel Lehtoranta sai kovimman iskun päälle. Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen jäi voittaja Lehtorannalle 4,2 sekuntia ja pronssia hiihti One Way Pro Teamin Waltteri Karhumaa.

- Arvelin ennakkoon, että minulla on tosi hyvät mahdollisuudet viiden parhaan sakkiin, kertasi rovaniemeläinen Lehtoranta.

Mitalikolmikon mielestä Virpiniemen ladut olivat vielä iltapäivän auringon lämmössä kohtuullisessa kunnossa.

- Vielä löytyi hiihtämättömiä paikkoja, vaikka sohjoa alkoi ladulla olla jo jonkin verran, kertoi niin ikään rovaniemeläinen Karhumaa.

Vaikka Reposelle ja Karhumaalle hopeasompakilpailut olivat hiihdon puolella ensimmäiset laatuaan, ovat kaverukset sen sijaan konkareita yhdistetyn hopeasompamittelöissä.

- Yhdistetty on päälajini, joten fiilikset ovat todella hyvät. Hiihto on kyllä minulle parempi osapuoli, mutta tuntuu mahtavalta ottaa mitali hiihdonkin hopeasompakilpailuista, jutteli Karhumaa.

Myös kiteeläinen arvosti ensimmäisen hiihdon hopeasompamitalinsa korkealle.

- Olen voittanut neljästi yhdistetyn hopeasomman, mutta tämäkin tuntuu oikein hyvältä, myhäili Reponen.

Jonna Vestenius Karihaaran Visa, Wilma Westerlund Pargas IF ja Emilia Irvankoski Ounasvaaran Hiihtoseura
Jonna Vestenius Karihaaran Visa, Wilma Westerlund Pargas IF ja Emilia Irvankoski Ounasvaaran Hiihtoseura

N13


1) 790 Wilma Westerlund Pargas IF  7:25.8 
2) 778 Jonna Vestenius Karihaaran Visa  7:34.1 +8.3 
3) 785 Emilia Irvankoski Ounasvaaran Hiihtoseura  7:38.8 +13.0

Pargas IF:n Wilma Westerlund luisteli N13-sarjan kolmella kilometrillä voittoon reilun kahdeksan sekunnin turvin. Hopeaa otti Karihaaran Visan Jonna Vestenius ja pronssia Ounasvaaran Hiihtoseuran Emilia Irvankoski.

- Tuntuu todella hyvältä, enkä osannut odottaa tätä, en myöskään voittavani koko kilpailua. Etukäteen kyllä uskoin, että minulla menee hyvin, kertaili voittaja.

- Tutustuin eilen ensimmäistä kertaa näihin maastoihin ja tykkäsin latuprofiilista. Minulle sopivat hyvin nopeat rytminmuutokset, jutteli Westerlund.

Viimeiset luonnon lumen rippeet sulivat Westerlundin kotipuolesta viime viikolla, joten hiihtäjän on täytynyt harjoitella Paimion hiihtoputkessa.

- Oli kyllä jännittävä odottaa maalissa, kun takaa tuli monta kovaa tyttöä, kertasi puolestaan hopeamitalisti Vestenius, joka starttasi ladulle ikäluokkansa ensimmäisenä.

Kolmanneksi sijoittunut monipuolinen urheilijalahjakkuus Irvankoski ei osannut nimetä päälajiaan.

- Harrastan yleisurheilua, ampumahiihtoa ja taitoluistelua, jossa olen ollut myös mitaleilla (aluemestaruuskilpailuissa), kertoi rovaniemeläinen.

Ensimmäisissä hopeasompakilpailuissaan mitaleille hiihtänyt kolmikko oli yhtä mieltä päivän tuloksista:

- Tuntuu hyvältä, arvelivat tytöt yhteen ääneen.